CV

Keramist en beeldend therapeutCarla Wink
Carla Wink (1964, Aalten) is ooit haar beeldende ontwikkeling begonnen bij de CABK te Kampen. Aanvankelijk binnen textiel, maar ontdekte later dat klei meer haar materiaal is. Binnen de kunstopleiding miste ze het sociale aspect. Zij heeft zich toen verder geschoold als groepsleider en later als psychiatrisch verpleegkundige. Gedurende die tijd is ze altijd beeldend bezig gebleven en uiteindelijk kwam het sociale en beeldende samen in een opleiding voor creatief therapeut beeldend.
Door zowel keramist als therapeut te zijn, ontstaat er een wisselwerking tussen beide beroepen. Het “in je eentje” werken als keramist tov het “met mensen werken” binnen de therapie. Het een voedt het ander.

Omschrijving van uw werk
Een van de belangrijke thema’s die steeds weer in het werk terug te vinden zijn, is het thema verbinding. Door middel van herhaling, ritme, het creëren van eenheid en harmonie krijgt dit vorm. Andere thema’s die in het werk zichtbaar zijn; groeivormen, vruchtbaarheid. Het ontstaan van nieuw leven zoals je oa bij bloemknoppen ziet, boeit haar. Alles wat gaat komen ligt al in dat ene element opgesloten.

Na het inslaan van een nieuwe weg in het leven krijgt dit ook vorm in nieuw werk. Waarbij het vertellen van verhalen een veel directere plek krijgt. Van het meer abstracte werk komt er nu ook ruimte voor meer figuratief werk waarmee Carla verhalen wil vertellen van dat wat haar raakt. Emoties, verhalen verbinden.

Technische gegevens van uw werk
Het werk is vooral handopbouw van verschillende kleisoorten afhankelijk van het te maken werk.Hoofdzaak is de vorm, de rest volgt. Aldoende leidt het vanzelf naar de te gebruiken huidafwerking, dit kan variëren van glazuur, engobe tot oxides.

Opleidingen
1982-1983 CABK, Kampen algemeen jaar
1994-1995 Artibus, algemeen jaar
1997-2000 Opleiding creatieve therapie beeldend
2003-2006 SBB Gouda, opleiding keramische technieken
2006-2007 SBB Gouda, extra leerjaar handvormen